Tips om je sieraden mooi te houden

Alle materialen die gebruikt worden zijn van RVS oftewel roestvrijstaal. De kans op allergie voor RVS is nihil. 

Vergulde sieraden:
Vooral de sieraden in de gouden kleur kunnen na verloop de gouden kleur (deels) verliezen. Vergulde sieraden zijn dus eigenlijk sieraden van een metaal, in dit geval RVS met daaroverheen een dun laagje vloeibaar goud. Dit laagje zal met de tijd gaan slijten. Hoe snel dit gaat heeft met verschillende factoren te maken.

Dit geldt hetzelfde voor de kralen, veel kralen zijn gekleurd met een coating waardoor deze kleur kan vervagen. Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van hoge kwaliteit kralen, zoals; Miyuki kralen, schelpkralen, zoetwaterparels, glasparels en glaskralen. 

Hieronder een aantal tips om zolang mogelijk van je sieraden te genieten:
Doe je sieraden af tijdens het douchen en zwemmen
Doe je sieraden af tijdens het sporten
Doe je sieraden af of uit bij het opspuiten van parfum of haarlak. Kijk ook goed uit bij het aanbrengen van een lotion of (zonnebrand)crème
Doe je sieraden af tijdens het slapen, anders slijten je sieraden sneller
Voorkom aanraking met chemische producten, zoals schoonmaak- of afwasmiddel 

Veel mensen willen niet telkens alles afdoen, wat ik begrijp en zelf ook niet doe. Maar daardoor slijten de sieraden wel sneller. De RVS materialen blijven over het algemeen best lang goed ook bij contact met water. Maar als je er zolang mogelijk van wil genieten zou ik bovenstaande tips aanhouden. 

Ik kan geen garanties geven op het verkleuren van sieraden. Is er iets mis dan wil ik het wel heel graag weten. Geniet van je sieraden!